VIZE PENTRU MAREA BRITANIE LA PREŢ MAJORAT

06.04.2015
 

Marea Britanie a adoptat decizia care stipulează că începînd de astăzi taxa pentru viză se va majora, dar şi taxa medicală pentru deținătorii de vize pe termen lung.

 

Costulunei vize turistice s-a majorat cu 2 lire sterline, pînă la 85 de lire sterline, iar costul unei vize turistice de doi ani se va ridica cu 24 de lire sterline – pînă la 324 de lire sterline. Viza academică s-a majorat şi mai mult, și anume s-a dublat –pînă la 162 de lire sterline. Iar vizele de studiu pe termen scurt, care anterior erau fără plată, vor costa 85 de lire sterline.

 

Cel mai puțin s-au scumpit vizele pentru jurnaliști și oamenii de afaceri. Acum, acestea costă 535 de lire sterline, în timp ce înainte costau 514 de lire sterline.

 

Taxa medicală nou introdusă o vor achita deținătorii vizelor de studiu, de muncă și de familie, pe termen lung, pentru o perioadă de mai mult de șase luni. Taxa constituie 150 de lire sterline pentru un an pentru studenți și 200 de lire sterline pentru celelalte categorii de vizitatori ai Insulelor Britanice. Apropo, cumpărarea asigurării medicale nu vă eliberează de necesitatea de a achita taxa. Mai mult decît atît, autoritățile locale le recomandă turiștilor să aibă asigurarea asupra lor, pentru că în caz contrar ei vor plăti pentru serviciile medicale din Marea Britanie 150 la sută din costul acestora.

 

Taxa medicală trebuie achitată cînd se aplică pentru viză. Iar dacă o să vă fie refuzată eliberarea vizei, atunci taxa medicală vă va fi întoarsă automat. Noile reguli se aplică, inclusiv, pentru acei călători care îşi extind vizele de şedere în Marea Britanie.

 

Vă reamintim că lista taxelor pentru viză este periodic revizuită. Taxele consulare curente le puteţi găsi aici.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.