VIZELE AUSTRALIENE AU DEVENIT RARITATE

14.07.2014
Foto: multireservas.com

Vă puteţi doar lăuda prietenilor cu viza australiană din pașaport, adică uitaţi-vă, ce raritate! Serviciul de Imigrare din Australia nu are nevoie de autocolantul oficial, căci toate informațiile cu privire la cetățenii străini și așa se află în baza de date electronică.

 

În plus, de la 1 iulie 2014, dacă doriți să obțineți un autocolant în pașaportul australian, va trebui să achitaţi taxa de 150 dolari.

 

Sistemul modern de eliberare a vizelor australiene nu prevede aplicarea autocolantului de viză în pașaport pentru a confirma statutul dvs. de imigrant. Transportatorii confirmă prezența sau absența unei vize electronice prin intermediul sistemului corespunzător de la aeroport și pot înregistra pasagerul în funcție de răspunsul sistemului.  Cît timp verificarea este efectuată în punctul de plecare sau în punctul de tranzit. Iar de la 1 iulie 2014, în cazul în care doriți să obțineți un autocolant australian în pașaport va trebui să achitaţi taxa de 150 dolari.

 

"Deținătorii vizelor australiene pot intra și rămîne în țară fără autocolant de viză în pașaport ‒ au menţionat responsabili de la Departamentul de Cetățenie și Imigrare din Australia. ‒ Noul sistem electronic al managementului documentelor permiterea reducerea lucrului cu actele în domeniul imigrației la nivel minim. Acesta este rezultatul eforturilor depuse de Guvern de oferire a  serviciilor publice, într-un format mult mai comod, electronic".

 

Vizele australiene sînt eliberate și înregistrate în format electronic. Toate înregistrările vizelor se păstrează în baza de date centrală, în Australia, ceea ce permite verificarea on-line de către serviciile de stat şi companiile aviatice a deținătorilor de viză.

 

"Viza dumneavoastră este legată de pașaport sau cartea de imigrație cu un număr unic de identificare. Acest număr e necesar în cazul verificării online a statutului vizei ‒ au ‒precizat cei de la Departament. ‒ Împreună cu viza primi o scrisoare-notificare, în care se conține toată informația necesară cu privire la condițiile de eliberare a vizelor: valabilitate, reglementările de intrare. Această notificare trebuie să o păstraţi ‒ pentru uzul dvs. propriu, de asemenea, poate fi scoasă la imprimantă şi să o luaţi cu dvs. în călătorie".

 

Folosind datele, indicate în anunț deținătorii de viză australiană pot verifica statutul vizei lor online în sistemul VEVO (Visa Entitlement Verification Online).

 

Sistemul electronic este foarte convenabil pentru solicitanți. Spre exemplu, nu mai este necesar ca cetățenii Republicii Moldova să prezinte originalele pașapoartelor la Ambasada Australiei pentru a fi aplicat autocolantul de viză. Acest lucru este deosebit de avantajos, căci omite cheltuielile pentru trimiterea pașapoartelor și călătoria la Moscova.

 

Informații privind vizele electronice în alte țări puteţi găsi AICI.

 

 

 

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.