VIZELE PENTRU ISRAEL POT FI PERFECTATE GRATIS

02.09.2011

Cetăţenii Republicii Moldova, care călătoresc sau activează în Israel, nu vor mai plăti taxe pentru perfectarea vizei. Începînd cu ziua de ieri, 1 septembrie, aceasta va fi perfectată gratis. La un acord în acest sens s-a ajuns încă în cadrul vizitei oficiale a ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, în Israel, efectuată la începutul verii, dar a fost anunţată astăzi în cadrul vizitei omologului acestuia, Avigdor Liberman, la Chişinău, oraşul de baştină al oficialului din Israel.

 

„Bineînţeles că, din punctul nostru de vedere, această realizare, şi îi sîntem recunoscători statului Israel şi pentru acest lucru, este doar un pas intermediar. Obiectivul final fiind crearea unui spaţiu fără regim de vize între Republica Moldova şi statul Israel. Şi sperăm că, într-o perspectivă nu prea îndelungată, vom reuşi să realizăm acest obiectiv”, a menţionat prim-vicepremierul Iurie Leancă. Oaspetele din Israel a confirmat cele spuse, menţionînd că, deşi cu paşi mici, în ultima perioadă relaţiile bilaterale moldo-israeliene au un trend pozitiv.

 

Avigdor Liberman este ministrul de externe şi viceprim-ministru al Israelului. A executat funcţiile de ministru al transporturilor şi infrastructurii, şi ministru al afacerilor strategice. S-a născut la data de 5 iunie 1958 în oraşul Chişinău. A fost student la Institutul de Agronomie din Chişinău, iar la vîrsta de 21 de ani a emigrat împreună cu familia în Israel.

 


Sursa: noi.md

Anonymous
ROQqnAdrtU

Just cause it's siplme doesn't mean it's not super helpful.

10 Sep 2011- 06:51 am

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.