VLAD PLAHOTNIUC NU MAI POATE INTRA ÎN SUA

16.12.2019

 

 

Sîmbătă, la 14 decembrie, a expirat viza de tip B1, pentru călătorii în SUA a ex-liderului PD Vladimir Plahotniuc.

 

Viza a fost acordată în baza identității sale reale, cu numărul de pașaport „AA0000001”, eliberat de autoritățile Republicii Moldova. Deși se spune că ar fi și acum în Statele Unite ale Americii, potrivit paginii Web a bazei de date deschise a organelor de imigrare ale SUA, cetățeanul Republicii Moldova Vladimir Plahotniuc, cu pașaportul cu numărul „AA0000001”, s-a aflat pentru ultima dată în SUA în perioada 15-17 iunie, la scurt timp după ce a părăsit teritoriul Republicii Moldova ca urmare a schimbării puterii în țară, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md. 

 

Acesta a intrat și s-a aflat pe teritoriul SUA în baza unei vize de tip B1, pentru călătorii temporare, eliberată celor care doresc intrarea în Statele Unite în scopuri de afaceri. 

 

Accesînd baza de date deschise a organelor de imigrare ale SUA, vedem că în decursul anilor 2015-2019 Vlad Plahotniuc a avut 16 vizite pe teritoriul Statelor Unite (intrări și ieșiri) cu o durată între una și cinci zile. Cea mai scurtă vizită a avut loc pe 11 aprilie 2015, cînd Vlad Plahotniuc a intrat pe teritoriul SUA și a plecat în aceiași zi. Cele mai lungi vizite, cele de cinci zile, au avut loc între 10-15 iulie 2017 și 2-7 mai 2019. Amintim că Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, spune că nu știe dacă fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, se află la Miami, așa cum se vehiculează în spațiul public.

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.