VOR CIRCULA ȘI CETĂȚENII R. MOLDOVA FĂRĂ PAȘAPOARTE ÎN UE?

16.06.2015
Foto: viza.md

Cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene vor putea veni în R. Moldova prezentînd la punctele de trecere a frontierei moldovenești doar buletinele de identitate ID1și ID2.

 

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Oleg Balan, cetățenii europeni nu vor mai fi obligați să prezinte autorităților moldovenești pașapoartele sau cărțile de identitate biometrice, așa cum se întîmpla pînă acum.

 

MAEIE nu a avut obiecții și propuneri în contextul informației prezentate de Oleg Balan. Decizia a fost adoptată astăzi de Guvern.

 

Cu titlu aparte este de menționat că la ședința guvernului nu s-a menționat dacă se prevede și posibilitatea moldovenilor de a călători fără pașaport în UE.

 

Se vor negocia oare condiiții similare și pentru cetățenii Republicii Moldova? Se va ține cont de principiul reciprocității? Pînă în prezent, moldovenii călătoresc în UE fără vize în baza pașaportului biometric.

 

Reamintim că Buletinul de identitate al cetăţeanului Republicii Moldova se eliberează cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a fi folosit pe teritoriul ţării şi peste hotarele ei în conformitate cu acordurile internaţionale.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.