"ZILELE DIASPOREI", MARCATE ÎN R.MOLDOVA LA SFÎRȘITUL LUNII AUGUST

15.07.2023

 

 

În acest an, „Zilele Diasporei” vor fi marcate prin organizarea a două evenimente-cheie: Congresul Diasporei - pe 18 august și Diaspora Business Forum - pe 19 august. Acestea au rolul de a celebra și evidenția contribuția pe care o au cetățenii stabiliți în străinătate la dezvoltarea țării, transmite Moldpres.

 

Congresul Diasporei se desfășoară în cadrul Zilelor Diasporei și reprezintă platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară. „Pentru a discuta cum putem ajuta cetățenii noștri care sunt plecați peste hotare să-și păstreze cultura și tradițiile noastre acolo unde se află, să păstreze dragostea de țară, să ajute în continuare Republica Moldova, în perioada 18-19 august, organizăm Congresul Diasporei. Este un eveniment tradițional. În acest an vom discuta despre serviciile oferite de Guvern pentru cetățenii noștri din diasporă, despre modul cum putem ajuta și dezvolta proiecte și programe mai bune ca cetățenii din diasporă să continue să se implice în viața civică acasă”, a declarat astăzi, la o conferință de presă, secretarul de stat al Cancelariei de Stat, Adrian Băluțel. Persoanele care doresc să participe la Congresul Diasporei se pot înregistra pe portalul congresuldiasporei.gov.md, acolo unde pot fi găsite informații despre agenda evenimentului, participanții la acesta și alte detalii tehnice. „Ne mîndrim cu diaspora. Fiecare cetățean din diasporă este o resursă a noastră de a spune întregii lumi cît de frumoasă este Republica Moldova și ne dorim să celebrăm acest lucru în cadrul Zilelor Diasporei.

 

Vă așteptăm pe toți la Congresul Diasporei, organizat în perioada 18-19 august”, a menționat Adrian Băluțel. În acest an, pentru prima dată, în cadrul Zilelor Diasporei va fi organizat și un Forum economic, care va avea loc pe 19 august. „Potențialul economic al diasporei este unul enorm. Credem în capacitatea diasporei de a investi acasă și credem că fiecare cetățean din diasporă este un promotor al produselor moldovenești peste hotarele țării”, a afirmat Adrian Băluțel. Congresul Diasporei va culmina cu un spectacol cultural, cu genericul „Vă așteptăm oricînd acasă”.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.