Obiective turistice - Angola

Lungimea cordonului litoral: 1 600 km

Punctul maxim: Muntele Moco 2 620 m

Fus orar: UTC +1

Prefix telefonic: +244

Limba internaţională comună: spaniolă, engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/ao.htm

 

Capitala şi cel mai mare oraş – Luanda – este un oraş copleşitor la prima vedere. De-a lungul coastei, oraşele Lobito şi Benguela sînt ceva mai liniştite, iar la sud de capitală se deschide un peisaj superb şi cel mai bun drum al Angolei, ce face legătura cu Namibe, un oraş încîntător de coastă. Imaginea de ansamblu însă nu este chiar atît de roză, cauza fiind lipsa infrastructurii, dificultăţile şi pericolele ce le presupun călătoriile în teritoriu, precum şi delicvenţele, în special în afara capitalei. Cu toate acestea, semnele de recuperare sînt evidente, iar resursele naturale, precum diamantele, gazul şi petrolul, aduc speranţa dezvoltării în viitorul apropiat.

 

1. Capitala Luanda cu fortăreţele şi Muzeul Naţional de Antropologie.

 

2. Muzeul Sclaviei, la 25 km pe coasta Luandei.

 

3. Spectacolul cascadei Calandula, aflată în zona Malanje. Priveliştea este cu adevărat măreaţă la sfîrşitul sezonului ploios.

 

4. Forturile de pe coastă, faimosul Fort San Miguel, construit în 1789 pentru a servi ca depozit de sclavi şi reşedinţă pentru comunitatea portugheză.

 

5. În Parcul Naţional Kissama se află o mare varietate de animale, inclusiv antilope negre palanca, care se găsesc doar în Angola.

 

Vacanţă plăcută !