Obiective turistice - Belgia

Lungimea frontierei maritime: 66,5 km

Punctul maxim: Muntele Signal de Botrange 694 m 

Fus orar: UTC +1

Prefix telefonic: +32

Limba internaţională comună: franceză

Imnul: www.nationalanthems.info/be.htm

 

Numita ”Esenţa Europei”, Belgia este multiculturală şi plurilingvă. Flandra, situată în nordul țării, se laudă cu oraşele medievale Antwerp, Bruges şi Ghent. În Valonia, aflată la sud, se află regiunea pitorească Ardeni, nenumărate castele şi oraşele Liege, Namur și Tournai. Bruxelles este una dintre cele mai cosmopolitane capitale, adăpostînd atît Uniunea Europeană şi NATO, cît şi o mulţime de companii internaţionale comerciale şi de afaceri. Situată între Franţa şi Olanda, Belgia cuprinde tot ce are mai bun Europa. Într-o singură zi, se poate face o croazieră romantică pe un canal în Bruges, căuta diamante în Antwerp, savura vafe pe plaja din Oostende, distra la un festival în Binche, pierde într-un castel în Namur sau explora muzeul de artă din Bruxelles. Reţeaua de cale ferată face călătoriile simple şi confortabile.

 

1. Capitala Bruxelles este principala atracţie pentru turişti.

 

2. În Tournai, al doilea oraş ca vechime, se află cea mai veche clopotniţă din Belgia şi catedrala Fecioarei Maria, construită în secolul XII, ambele aflate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

3. Locul în care a avut loc Bătălia de la Ardeni (1944-1945), în centrul istoric Bastogne, aproape de graniţa cu Luxembourg.

 

4. Plimbările cu barca de-a lungul canalelor din Bruges, deseori descris ca "Veneţia Nordului"–o modalitate excelentă de a privi splendorile arhitecturii medievale.

 

5. Oraşul Antwerp cu Muzeul Diamantelor.
 

 

Vacanţă plăcută!