Obiective turistice - Bhutan

Punctul maxim: Muntele Kula Kangri 7 554 m

Fus orar: UTC +6

Prefix telefonic: +975

Limba internaţională comună: engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/bt.htm

 

Regatul Bhutanului a adoptat turismul cu precauţie, în efortul de a evita impactul negativ al acestuia asupra culturii şi mediului ţării. Turiştii care doresc să vină în Bhutan trebuie să cumpere pachete turistice ghidate plătite anticipat sau printr-o companie turistică recunoscută de Bhutan. Numărul de turişti este limitat şi controlat de guvern, datorită lipsei infrastructurii. Cu toate dificultăţile, există destul de mulţi care doresc sa admire şi să exploreze această ţară uimitoare.

 

1.  Capitala Thimphu, aflată la o înălţime de peste 2 400m, în văile fertile, traversate de rîul Wangchhu. Capitala se aseamănă cu un sat mare, dispersat.

 

2.  Tashichho Dzong – principalul centru administrativ şi religios al ţării. Aici se află guvernul şi ministerele, Sala Marii Adunări Naţionale, Sala Tronului şi cea mai mare mănăstire din ţară, Je Khempo.

 

3.  Tongsa Dzong, reşedinţa antică a familiei regale. Aceasta oferă o privelişte superbă a văii rîului şi conţine o colecţie magnifică de sculpturi în corn de rinocer.

 

4.  Taktsang Goemba – cea mai venerată mănăstire. Mănăstirea stă ”agăţată” de o stîncă din valea Paro.

 

5.  Ciclismul montan în văile şi pe munţii Bhutanului. Din Bumthang se organizează tururi culturale prin sate. Bicicletele pot fi închiriate din Thimphu.

 

Vacanţă plăcută!