Obiective turistice - Bulgaria

Lungimea frontierei maritime: 354 km

Punctul maxim: Munţii Balcani 2 376 m

Fus orar: UTC +2

Prefix telefonic: +359

Limba internaţională comună: engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/se.htm

-imnul naţional,

www.nationalanthems.info/bg.htm

-imnul regal

 

Bulgaria este o fantastică combinaţie a naturii, a istoriei interesante şi a culturii. Este ţara munţilor scăldaţi de soare, a staţiunilor moderne pe litoralul Mării Negre, destinaţie care le oferă turiştilor frumuseţea naturii, istoria şi arhitectura modernă într-o îmbinare perfectă. Ţara fascinează cu peisajul său fantastic, punînd atît de multă frumuseţe într-un stat atît de mic: formaţii calcaroase rare, peşteri misterioase, plaje însorite cu nisipuri fine, golfuri liniştite şi coaste romantice, lacuri adînci şi păduri umbroase.

 

1.     Capitala Sofia – una dintre cele mai importante atracţii turistice cu stiluri arhitecturale greceşti, romane, bizantine şi turceşti, numeroase muzee, biserici, galerii de artă şi săli de concerte. Cea mai faimoasă atracţie este catedrala cu turle aurite Nevski.

 

2.     Orăşelul Melnik, faimos pentru cramele sale cu vinuri, cu case din secolele XVIII şi XIX. Bulgarii se înghesuie aici pentru mîncare şi băuturi tradiţionale

la sfîrşit de săptămînă.

 

3.     Vechiul oraş Plovdiv – al doilea ca mărime din ţară – cu străduţe înguste pietruite, cu case vechi şi un faimos amfiteatru. În apropierea oraşului, la 8 km distanţă, se află mănăstirea Bachkovo, care datează din sec. XI. Aici se află cîteva fresce şi manuscrise rare. Mănăstirea se află în zona cunoscută în antichitate ca Tracia.

 

4.     Vechiul oraş-muzeu Veliko Turnovo, aflat pe trei dealuri şi înconjurat de rîul Yantra, capitala celui de-al doilea imperiu bulgar (1187-1393). Deţine colecţii extraordinare de opere de artă istorice şi biserici vechi.

 

5.     Valea Dunării, Valea Trandafirilor, Balcanii, munţii Rila şi Stara Planina.

 

Vacanţă plăcută!