Obiective turistice - Myanmar

Lungimea cordonului litoral: 1 930 km

Punctul maxim: Muntele Hkakabo Razi 5 881 m

Fus orar: UTC +6:30

Prefix telefonic:+95

Limba internaţională comună: engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/mm.htm

 

Myanmar (Birmania) este una dintre cele mai fascinante ţări din Asia de Sud-Est. O călătorie în Birmania nu înseamnă doar un voiaj în altă parte a lumii, ci o incursiune în alt timp. În timp ce în oraşele mari predomină o atmosferă de acum 30-40 de ani, triburile de pe deal trăiesc ca în evul mediu.
 

1. Yangon (Rangoon), un oraş cu temple, pieţe, standuri cu mîncare şi arhitectură colonială. Atracţiile principale includ Pagoda aurită Shwedagon şi Maha Pasan Guha (Marea Peşteră).

Pagoda ”Stînca de Aur” din Kyaiktiyo, un altar de 5,5m construit pe un bolovan ce stă în echilibru pe o stîncă.

 

2. Pegu, cu pagoda aurită ”Shwemawdaw” şi piața. La nord-est se află Shwethalyaung Buddha, privită ca una dintre cele mai reale statui ale lui Buddha așezat, acoperit în totalitate de junglă în 1757 și redescoperit în epoca britanică.

 

3. Orașul Bagan – pe aceasta cîmpie au existat peste 13 000 de pagode, astăzi însă au rămas doar 3000. Aici se află un muzeu, o piață, temple și ateliere de lăcuit. Printre templele deschise se numără Shwegugyi, Gawdawpalin și Thatbyinnyu.

 

4. Vechiul oraș regal Mandalay, bogat în palate, temple și pagode. Atracțiile includ Shweyattaw Buddha uriaș, cu degetele răsfirate, pagodele Eindawya, Shwekyimyint, Mahumuni și ruinele Palatului Mandalay, distrus în 1942. Rămășițele Mănăstirii Shwenandaw Kyaung pot fi văzute la sud de pagoda Kuthodaw, numită "cea mai mare carte din lume", datorită celor 729 de plăci de marmură inscripționate cu canonul budist.

 

5. Orașul Amarapura, faimos pentru țesăturile din bumbac și mătase.

 

6. Kalaw, cu peisajul răcoros și păduri de pin. Lîngă satul Yengan se află peșterile Padah-Lin, ce conțin picturi preistorice. Lacul este faimos pentru grădinile plutitoare și pescarii ce vîslesc cu picioarele.

 

7. Festivalurile budiste. Printre cele mai interesante se număra Festivalul ”Pagoda Amanda” din ianuarie-februarie, Festivalul ”Pestera Pindaya” din martie, ”Maha Thingyan” (Anul Nou) din martie și Festivalul ”Pagoda Thihoshin” din iunie-iulie.

 

Vacanţă plăcută!