Obiective turistice - China

Lungimea frontierei maritime: 14 500 km

Punctul maxim: Muntele Everest 885 000 m

Fus orar: UTC +8

Prefix telefonic: +86

Limba internaţională comună: engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/cn.htm

 

China este o destinaţie turistică foarte apreciată pe plan Internaţional. Pentru a vizita China este nevoie de flexibilitate şi răbdare, însă această ţară îl va recompensa cu amintiri valoroase pe orice vizitator.

 

1.  Minunile naturale ale Chinei: Rezervaţia Naturală Qomolangma din Tibet, în jurul Everestului şi locurile aflate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, precum parcul montan Taishan, stîncile învăluite în ceaţă ale munţilor Huangshan, muntele budist Emei Shan, lacurile şi cascadele din valea Jiuzhaigou.

 

2.  Campingul Everest din Tibet – una dintre cele mai populare destinaţii. Alte locaţii includ platoul muntos Qinghai-Tibet, Defileul Tigrului din Yunnan şi porţiuni de-a lungul Marelui Zid.

 

3.  Cei mai înalţi munţi din lume – Himalaya – de la graniţa de sud a Tibetului, Everest sau Qomolangma la 8 848 m înălţime şi Namcha Barwa la 7 756m, în jurul căruia rîul Brahmaputra a săpat un defileu fantastic pentru a pătrunde în India.

 

4.  Peştera Dragonul Galben din Zhangjiajie, cea mai mare din Asia, sau spre peşteri mai populare, precum Flautul şi Coroana Roşie din Guilin.

 

5.  Marele Zid – priveliştea mormintelor dinastiei Ming, locul în care au fost înmormîntaţi majoritatea împăraţilor Ming.

 

Vacanţă plăcută!