Obiective turistice - Republica Cehă

Punctul maxim: Muntele Sněžka 1 602 m

Fus orar: UTC +1

Prefix telefonic: +420

Limba internaţională comună: engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/cz.htm

 

Turismul în Republica Cehă este dezvoltat. Majoritatea turiştilor doresc să viziteze mai întîi capitala Praga – oraş cosmopolit, cunoscut pentru şarmul şi frumuseţea vechilor construcţii şi monumente – după care restul ţării, dincolo de capitală. Bogăţia cea mai de preţ a Cehiei o constituie cele peste 100 de castele – de la fortăreţe întunecate pînă la palate rafinate şi aristocratice – toate deschise publicului.

 

Dintre fostele ţări comuniste, Cehia a reuşit cel mai bine să-şi restructureze economia, acum sectorul privat avînd o pondere de peste 60%. La loc de frunte este producția de ceramică, grafit, încălţăminte, bere şi automobile Skoda, preluate de concernul german Volkswagen. Cehia ocupă locul 5 printre cele mai mari exportatoare de maşini din lume.                                             

 

1. Capitala Praga, cu arhitectura magnifică în stil gotic, baroc, Art Nouveau şi cubism din centrul ei istoric, care se află şi pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

2. Kostnice Sedlec (Osuarul din Sedlec) – o colecţie uimitoare de oase umane (care au aparţinut aproximativ la 40 000 de persoane) gravatesautransformate în candelabre, blazoane, statui.

 

3. Oraşul minelor de argint Kutna Hora, dominat de catedrala gotică listată ca patrimoniu mondial de către UNESCO.

 

4. Oraşul Telc, unul dintre cele mai frumoase oraşe în stil renascentist, declarat patrimoniu mondial de către UNESCO.

 

5. Oraşul universitar Olomouc, bogat în parcuri, biserici baroce, sculpturi şi fîntîni. Regiunea Hana, ce înconjoară oraşul, conţine multe sate în care au loc festivaluri ale recoltei.

 

Vacanţă plăcută!