Curiozităţi locale

·        În Danemarca se produc mai multe sortimente de bere, cele mai faimoase fiind Carlsberg şi Tuborg. Akvavit este o băutură alcoolică populară, ce se consumă împreună cu mîncare rece.

·        Danezii nu obişnuiesc să amestece mai multe feluri de mîncare în farfurie, ci le consumă într-o ordine strictă.

·        Un mic dejun danez complet constă din mai multe sortimente de pîine, chifle, dulceaţă şi brînză, adesea completat cu carne, ouă fierte şi produse de patiserie calde.

·        În timpul conversației cu un danez, acesta va vorbi, cu siguranţă, în engleză. Pentru a întreba "Vorbiţi engleza?", trebuie folosită expresia "Taler De engelsk?". Danezii sînt foarte politicoşi şi dau dovadă de bune maniere în public.

·        Consumul de alcool în public este un fapt obișnuit în Danemarca, însă legile încep să interzică acest lucru. Tot mai frecvent poate fi întîlnit semnul ce interzice consumul de alcool în anumite locuri.

·        Plaja nud este un fapt obişnuit pe coastele Danemarcei. Doar pe plajele Henne Strand şi Holmsland nudismul este interzis.