Obiective turistice - Danemarca

Lungimea frontierei maritime: 7 314 km

Punctul maxim: Yding Skovhøj 173 m

Fus orar: UTC +1

Prefix telefonic: +45

Limba internaţională comună: engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/hr.htm

-imnul naţional

www.nationalanthems.info/dk.htm

-imnul regal

 

Danemarca este o ţară ce abundă în sate şi oraşe pitoreşti, castele şi monumente istorice şi regiuni de coastă ce variază de la plaje largi cu nisip pînă la golfuleţe şi fiorduri. Pe tot cuprinsul ţării, dealurile line şi văile oferă o gamă largă de atracţii – păduri umbroase de fag, zone înverzite, lacuri, dune de nisip şi stînci albe, asemănătoare cu cele din Dover, iar insulele sînt unice. Danezii au mare grija să menţină curate zonele de coastă, în aşteptarea turiştilor.

 

1. Statuia din basmele lui Hans Christian Andersen ”Mica Sirenă” –simbolul oraşului Copenhaga.

 

2. Faimoasa fabrică de bere ”Carlsberg” cu un centru de vizitatori, care prezintă povestea companiei şi a produselor ei.

 

3. Palatul Amalienborg din centrul oraşului Copenhaga – reşedinţa regală de iarnă. La ora 12, aici se produce ceremonia de schimbare a gărzii.  

 

4. Castelul Marselisborg din oraşul Arhus, reşedinţa regală de vară. Are porţile deschise pentru public atunci cînd regina nu este prezentă. În acest oraş, în regiunea centrului istoric, se mai află o colecţie de clădiri datînd din epoca Renaşterii pînă la Primul Război Mondial, aduse de pe tot teritoriul Danemarcei.

 

5. Grădinile Tivoli constituie atracţia principală a oraşului Copenhaga şi sînt deschise din aprilie pînă în septembrie.
 

 

 

Vacanţă plăcută!