Obiective turistice- Republica Dominicană

Lungimea cordonului litoral: 1,288 km

Punctul maxim: Muntele Duarte 3 175 m

Fus orar: UTC -4

Prefix telefonic: +1-809/1-829

Limba internaţională comună: engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/do

 

1. Santo Domingo (Santo Domingode Guzman) – cel mai vechi (fondat în  1496) şi cel mai mare oraş din Antile, crescut pe locul primului oraş spaniol de pe insulă, Isabel, care a fost distrus de uragan. Aici se află numeroase  monumente istorice, multe dintre care au fost primele edificii ridicate de europeni în Lumea Nouă. Din aceste considerente, UNESCO a declarat orașul Santo Domingo „Patrimoniu al umanităţii”.    

 

2. Plajele Bavaro, Macao, Arena Gorda, El Cortecito, Cabesa de Toro şi Punta Cana – 32 km de nisip alb-sidefiu şi un şir întreg de centre turistice aflate pe litoral, dar nu mai aproape de 60 de metri de ţărm (legile locului interzic distrugerea peisajului natural).

 

3. Regiunea centrală Cibao – una dintre cele mai fertile din lume. În centrul Cibao este amplasat cel de-al doilea oraş al Republicii Dominicane – Santiago, care a fost un timp şi capitală. 

 

4. Oraşul Jarabacoa, în împrejurimile căruia se află cele mai frumoase cascade din ţară – El Salto Gimenoa, El Salto de Bayyagate, Balneario de la Confluensia şi Balneario de la Guasaras. La sud-vest de Jarabacoa se înalţă Piscul Duarte – cel mai înalt punct al Antilelor (3175 m), care este considerat un loc ideal pentru drumeţii şi alpinism. 

 

5. Orăşelul Monte Cristi, renumit pentru golful magnific cu flota de galioane  spaniole scufundată, cu lacurile sărate Lago Enrico şi numeroase case coloniale vechi. Imediat după recifurile de corali, care îngrădesc golful, se află grupul de insule Siete Hermanos ("Şapte fraţi"), aici, în nisipul gri al plajelor, în perioada noiembrie – februarie îşi depun ouăle ţestoasele marine mari.  

 

Vacanţă plăcută!