Obiective turistice - India

Lungimea cordonului litoral: 7 000 km

Punctul maxim: Qutb Minar 72 m 55 cm

Fus orar: UTC + 5:30

Prefix telefonic: +91

Limba internaţională comună: engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/in.htm

 

India este un tărîm mistic, cu imagini seducătoare. Hinduismul şi ritualurile religioase se reflectă în viaţa de zi cu zi a locuitorilor. Una dintre fascinaţiile Indiei este suprapunerea dintre nou şi vechi. Nimic în această ţară nu este previzibil. Cel mai indicat sezon pentru excursii este octombrie-martie. Căldura este sufocantă în martie (35-40 grade C), iar vara este anotimpul musonic. Toamna şi iarna temperatura este de 25-30 grade C, iar noaptea poate coborî pînă la 9 grade C. Ploile sînt rare tot timpul anului.

 

1. Fortul Roşu, Jama Masjid (cea mai mare moschee din India) şi turnul Qutab Minar din oraşul Delhi, alcătuit din New Delhi – un loc modern, cu arhitectură Lutyens, și Old Delhi, cu o vechime de cîteva secole, cu străduţe înguste, temple şi bazaruri.

 

2. ”Triunghiul de Aur”, constituit din orașele Delhi, Jaipur si Agra.

 

3. Cel mai romantic oraş Udaipur, construit în jurul lacului Pichola, numit şi ”Veneţia din Est”.

 

4. Cîmpiile cu flori de caşmir, piscurile montane îngheţate şi rîurile limpezi. Pe lacul Dal se află case în bărci, cu un peisaj ce se apropie de paradisul pe pămînt.

 

5. Mumbay,capitala statului Maharashtra. Este un port aglomerat şi centrul comercial al Indiei, cu zgîrie-nori de oţel şi sticlă. Oraşul adăposteşte şi industria filmului indian (Bollywood).

 

Vacanţă plăcută!