Obiective turistice - Iran

Lungimea cordonului litoral: 2 440 km

Punctul maxim: Demavend 5 604 m

Fus orar: UTC +3:30

Prefix telefonic: +98

Limba internaţională comună: arabă

Imnul: www.nationalanthems.info/ir.htm

 

Turiştii nu contenesc să povestească despre bunătatea neaşteptată a acestui popor şi de ospitalitatea cu care au fost primiţi. Aceştia primesc o experienţă încîntătoare în bazarurile din Shiraz, Kerman şi Kashan, la un ceai în curtea unei ceainării tradiţionale (Chaykhune) sau plimbîndu-se în Tabriz.


1. Capitala Teheran, antică şi modernă, cu cele opt minarete ale moscheii Shahid Motahari și cu Centrul cultural-artistic al covoarelor Rassam, care include o școală de țesut și Muzeul Covoarelor din Iran, cu cel mai vechi covor de 450 de ani.


2. Oraşele Rey, Varamin, Qazvin şi Shemshak, care şi-au păstrat înfăţişarea originară – toate aflate la scurtă distanţă de capitală.

 

3. Oraşul Tabriz, care mai păstrează aspectul Persiei sec. XV. Atracţiile includ o moschee albastră, construită în 1465, şi bazarul acoperit Qaisariyeh.

 

4. Khorasan – o mare provincie din est, care, în Evul Mediu, s-a remarcat printr-o renaştere în educaţie. Capitala regiunii este Mashhad, un important punct comercial pe Drumul Mătăsii.

 

5. Moscheile şi ruinele citadelei din oraşul Kerman

 

Vacanţă plăcută!