Obiective turistice- Iordania

Lungimea cordonului litoral: 26 km

Punctul maxim: Muntele Jabal Ram 1 754 m

Fus orar: UTC +2

Prefix telefonic: +962

Limba internaţională comună: engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/jo.htm

 

Iordania este, poate, una dintre cele mai ospitaliere ţări din lume, unde vînzătorii invită turiştii sa stea de vorbă la o ceaşcă de ceai, chiar dacă aceștia nu intenţionează să cumpere ceva de la ei. Cele mai mari oraşe iordaniene se găsesc de-a lungul malului de est al rîului Iordan, unde se află şi cea mai mare concentraţie a populaţiei.Se recomandă vizitarea ţării în aprilie sau mai, cînd florile de primăvară acoperă monumentele romane de la Um Qais (Gadara), cocoţate deasupra lacului Tiberius.

 

1.     Magnificul deşert Wadi Rum. Vîntul şi inundaţiile ocazionale au transformat peisajul într-o panoramă mişcătoare de stîlpi şi arcade din piatră – o arenă potrivită pentru evenimentele istorice care au avut loc aici.

 

2.     Citadela şi Muzeul Arheologic din Amman, unde pot fi văzute manuscrise de la Marea Moartă, rămăşiţe ale oraşului Umayyad şi un amfiteatru roman.

 

3.     Mlaştinile Azraq – o rezervaţie de viaţă sălbatică cu hiene, lupi, gazele, struţi şi un peisaj minunat.

 

4.     Calea ferată Hejaz, relicvă a imperiului otoman, ce oferă o călătorie  memorabilă, dar nu foarte confortabilă.

 

5.     Citadela şi Muzeul Arheologic din Amman. Aici se află manuscrise de la Marea Moartă, rămăşiţe ale oraşului Umayyad şi un amfiteatru roman.

 

 

 

Vacanţă plăcută!