Obiective turistice - Letonia

Lungimea frontierei maritime: 498 km

Punctul maxim: Gaiszinis 311 m

Fus orar: UTC +2

Prefix telefonic: +371

Limba internaţională comună: rusă

Imnul: www.nationalanthems.info/lv.htm

 

Letonia este una dintre cele mai interesante țări din nordul Europei. Totul ce o caracterizează – clădiri, peisaje, oameni, obiceiuri şi experienţe – este alcătuit din contraste. Surprizele apar la fiecare colţ, de la micile cafenele pînă la spectacolele de balet sau operă.

 

1. Riga, capitala Letoniei, un important centru cultural, politic, financiar şi cel mai mare oraş din Ţările Baltice. Se remarcă prin arhitectura sa – o combinaţie între stilurile Art Nouveau, medieval, tipic germanic şi clasic.

 

2. Muzeul Automobiluluicu o expoziție de maşini ce au aparţinut unor personalităţi precum: Stalin, Hrușciov şi Brejnev, dar şi figuri în mărime naturală ale proprietarilor lor.

 

3. Muzeul Evreiesc – singura sinagogă rămasă în Riga.

 

4. Biserica Sf. Treimecu un turn înalt de 55 m şi o orgă imensă, confecționată din peste 7000 de tuburi, pînă în anul 1912 aceasta fiind cea mai mare din lume.

 

5. Jurmala,cea mai mare staţiune baltică, cu o plajă imensă de nisip.

 

6. Flora şi fauna din regiunile Kurzeme, Latgale şi Vidzeme.

 

7. Muzeul Etnografic, întemeiat în 1924, unul dintre cele mai vechi din Europa.

 

8. Kuldiga– cea mai înaltă cascadă a Letoniei, pe malurile rîului Venta.

 

9. Sigulda, cunoscută ca Elveţia letonă, o destinaţie turistică foarte populară. Peisajul acesteia e format din numeroase păduri situate de-a lungul văii rîului Gauja.

 

Vacanţă plăcută!