Obiective turistice - Luxemburg

Punctul maxim: Muntele Buurgplaatz 559 m
Fus orar: UTC +1
Prefix telefonic: +352
Limba internaţională comună: franceză
Imnul: www.nationalanthems.info/lu.htm
- imnul naţional
www.nationalanthems.info/lu%5E.htm
– imnul regal
 

Luxemburg este una dintre cele mai mici țări din Europa și o verigă esenţială între două lumi. Faptul că oraşul Luxemburg este singurul care a fost numit de două ori ”Capitală Culturală Europeană”, că Marele Ducat este unul dintre membrii fondatori ai Naţiunilor Unite, NATO, Uniunii Europene, Benelux şi, în cele din urmă, CEDO, dovedesc că această ţară mică are ceva de spus în plan politic, economic şi cultural. În Luxemburg sînt recunoscute și vorbite trei limbi: franceza, germana și luxemburgheza, ultima considerată de unii lingviști ca fiind un dialect al limbii germane.

 

1. Centrul istoric al capitalei Luxemburg-Ville, cu turnurile fortăreţei şi străzile şerpuitoare pietruite. Aici se găsesc: Place Guillaume (numit şi Knuedler), catedrala Notre Dame din secolul XVII; Muzeul Naţional de Istorie Naturală, Muzeul Naţional de Istorie şi Artă şi Muzeul Oraşului Luxemburg.

 

2. Vianden – castel magnific, construit intre secolele XI si XIV și care oferă o vedere panoramică a oraşului, de la 450m înălţime. Transportul de bază aici e telescaunul. Mai este un castel în apropiere, la Bourscheid.

 

3. Orașul medieval Clervaux, cu un castel din secolul XII, care acum adăposteşte birouri guvernamentale şi turistice, un mic muzeu despre ofensiva de la Ardeni din 1944-1945 şi o colecţie de fotografie artistică ”Familia Omului” de Edward Steichen.


4. Regiunea Mullerthal – mica Elveţie a Luxemburgului și una dintre cele mai populare zone de drumeţii, cu păduri dese, izvoare cristaline şi formaţiuni de gresie spectaculoase. Staţiunile principale sînt Beaufort şi Larochette, ambele avînd un castel pe un vîrf de deal.


5. Regiunea Ardeni, pe care localnicii o numesc Eisleck. Zona cuprinde platouri împădurite, dealuri şi văi înverzite.


6. Oraşul Esch-sur-Sure, staţiune faimoasă, înconjurată de rîul Sure.

 

 

Vacanță plăcută!