Obiective turistice - Macao

Lungimea cordonului litoral: 41 km

Punctul maxim: Muntele Coloane Altu 172 m

Fus orar:UTC +8

Prefix telefonic:+853

Limba internaţională comună: chineză

Imnul:www.nationalanthems.info/mo.htm

 

În Macao, arhitectura colonială și amestecul dintre culturile chineză și portugheză se îmbină cu stațiunile și cazinourile pentru a crea un oraș unic și interesant. Deși a fost colonie portugheză, Macao a fost redat Chinei în 1999 și populația orașului este majoritar chineză.

1.  Ruinele bisericii Sf. Pavel – probabil cele mai faimoase atracții în Macao. Biserica a fost construită în 1602, apoi a fost reconstruită în 1835, după un taifun devastator.

 

2.  Fortăreaţa Guia din sec. XVII – cel mai vechi far de pe coasta Chinei.

 

3. Poarta Înţelegerii, înaltă de 40m, aflată în golful Praia Grande. Aceasta simbolizează bunele relații dintre China şi Portugalia.

 

4. Biserica Sao Domingo, construită în sec. XVII şi renovată în 2002, una dintre cele mai frumoase clădiri religioase din Macao. Muzeul de Artă Sacră din clopotniţă adăposteşte 300 de lucrări ce ilustrează istoria Bisericii Catolice în Asia.

 

5. Taipa, un loc aglomerat şi colorat, cu magazine interesante şi birouri portugheze pe străduţe înguste şi alei. Templul Pou Tai Un este unul dintre cele mai pitoreşti temple din Macao.

 

Vacanţă plăcută!