Obiective turistice - Monaco

Lungimea cordonului litoral: 4.1 km 

Punctul maxim: 140 m deasupra nivelului mării

Fus orar: UTC +1

Prefix telefonic: +377

Limba internaţională comună: franceză

Imnul: www.nationalanthems.info/mc.htm

 

Monaco este o destinaţie pentru bogaţi şi pentru cei care își doresc să devină bogaţi. Deşi este al doilea cel mai mic stat din lume, turismul este o mare sursă de venit, fiind principala ocupaţie a locuitorilor. Din punct de vedere turistic, Monaco are următoarele oferte culturale: o catedrală, un palat în stil renascentist şi un muzeu oceanografic, datat din 1910 și construit la iniţiativa prinţului Albert I, la care se adaugă ofertele culturale din Monte Carlo: Opera Monte Carlo şi Orchestra Filarmonică. Anual au loc evenimente sportive (celebrele raliuri) şi multe oferte distractive, printre care trebuie menţionat, în primul rînd, Cazinoul din Monte Carlo.

 

1. Centrul istoric Monaco-Ville cu Place du Palais.

2. Faimoasa competiţie de Formula 1 ”Monaco Grand Prix”, care are loc în fiecare an pe stradelele înguste ale principatului.

3. Grand Casino din Monte Carlo. Cazinoul este legat de Opera Salle Garnier printr-un atrium aliniat de 28 de coloane ionice din onix. Vîrsta minimă de intrare în cazino este 21 de ani.

4. Biserica Anglicana St. Paul's, care face parte din cele opt biserici anglicane ale eparhiei din Gibraltar, favorizînd Coasta de Azur şi Sudul Franţei, oamenii vorbitori de limbă engleză în Principatul Monaco şi împrejurimile.

5. Monaco-Ville – oraş vechi, amplasat pe un teren stîncos ce se extinde în Marea Mediterană.

 

Vacanţă plăcută!