Obiective turistice - Portugalia

Lungimea cordonului litoral: 1 793 km

Punctul maxim: Muntele Estrela 1 993 m

Fus orar: UTC +0

Prefix telefonic: +351

Limba internaţională comună: spaniolă

Imnul: www.nationalanthems.info/pt.htm

 

Portugalia înfloreşte ca o bijuterie pură a turismului european. Are suficiente locuri listate ca patrimoniu mondial de către UNESCO şi minunăţii naturale şi culturale pentru a atrage atenţia oricărui vizitator, pe o perioada mai îndelungată. Portugalia oferă oportunităţi nelimitate, de la petreceri în staţiunile de litoral sofisticate, la plimbări în centre medievale precum Lisabona, Porto, Braga sau Coimbra.

 

1.  Lisabona – capitala Portugaliei, un important centru turistic şi cultural.

 

2.  Sintra – oraş alpin plin de palate, la 25km de Lisabona. Aici se află fosta reşedinţă de vară a familiei regale portugheze şi frumoasele grădini Monserrate.

 

3.  Evora – muzeu virtual şi oraş ce şi-a atins epoca de aur în sec. XV, cînd a devenit reşedința regilor portughezi. Monumentele sale au avut o influenţă profundă asupra arhitecturii portugheze gotice şi manueline.

 

4.  Mănăstirea Santa Maria, aflată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, ce a fost construită în memoria victoriei regelui Joao I asupra Castiliei în 1385.

 

5.  Centrul istoric al oraşului Porto, cu Palatul Bursei, catedrala romano-gotică, biserica Cedofeita, turnul baroc Clerigos şi Cais de Ribeira pe malul apei.

 

6.  Guimaraes – capitala medievala a Portugaliei, un exemplu excepţional de oraş medieval, transformat într-un oraş modern, cu un castel frumos şi fostul palat al ducilor de Braganca.

 

7.  Coimbra – oraş în care se află una dintre cele mai vechi universităţi din Europa, catedrala romană Se Velha, catedrala iezuită Se Nova şi biserica gotică în care se odihneşte primul rege al Portugaliei, Santa Cruz.

 

8.  Fatima – un important centru de pelerinaj.

 

Vacanţă plăcută!