Obiective turistice - San Marino

Fus orar: UTC +1

Prefix telefonic: +378

Limba internaţională comună: franceză, engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/sm.htm

 

San Marino, cunoscut pentru Marele Premiu de Formula 1, se situează în vîrful oriental al lanţului muntos al Apeninilor. În San Marino, anual, vin 3,5 milioane de vizitatori, în special turiști care își petrec vacanța la mare și care fac excursii de o zi în San Marino. Aglomerația atinge apogeul în plină vară, dar San Marino merită să fie vizitat fie și numai pentru peisajele minunate ale Munților Apenini, pentru cele trei castele construite la mari altitudini și pentru Palatul Guvernului din Piazza della Libertá (Piata Libertății).

 

1.  Cele trei fortăreţe din San Marino – Guaia din sec. XI, Montale şi Cesta din sec. XIII, un edificiu ce se înalţă pe o veche stîncă, la cel mai înalt punct al muntelui Titano.

 

2.  Palatul Guvernului în stil neo-gotic şi schimbarea gărzii la orele 08:30 și 18:30.

 

3.  Muzeul Sf. Francisc, aflat într-o mănăstire medievală. Aici poate fi admirată arta sacrală, iar galeriile de artă contemporană și modernă oferă colecţii de pictură, fotografie şi sculptură.

 

4.  Muzeul Emigraţiei, ce conţine o istorie a migraţiei populaţiei din San Marino.

 

5.  Concursul de ambarcaţiuni 24 Ore di San Marino, care are loc în iulie, sau Gran Premio Formula 3000, una dintre competiţiile anuale.

 

6.  Castelul Malatesta în Serravalle, biserica şi muzeul din Borgo Maggiore, biserica şi mănăstirea de la Valdragone şi fortul de la Pennarossa, din cele opt sate pitoreşti amplasate în jurul capitalei.

 

Vacanţă plăcută!