Obiective turistice - Elveţia

Punctul maxim: Muntele Dufour 4 634 m

Fus orar: UTC +1

Prefix telefonic: +41

Limba internaţională comună: franceză

Imnul: http://www.nationalanthems.info/ch.htm

 

 

Elveţia este o ţară de o frumuseţe rară, mai ales pentru iubitorii de munte. Din punctul de vedere al preţurilor, Elveția este o ţară destul de scumpă. Cazarea într-o cameră dublă la un hotel de 2 stele costă în jur de 70-80 de euro pe noapte. Sistemul de transport este foarte dezvoltat, astfel că deplasarea cu autobuzul sau cu trenul nu constituie o problemă.

 

1. Zurich– cel mai mare oraş al Elveției, ce găzduieşte importante obiective turistice ca centrul istoric (Altstadt), mănăstirea gotică Fraumunster, catedrala impunătoare Grossmunster cu cele două turnuri gemene, Muzeul Naţional Elveţian şi colecţiile de artă modernă de la Kunsthaus Zurich.

 

2. Vechiul oraş Geneva, în care domneşte un exemplu magnific de arhitectură romanescă. Lîngă lacul Geneva se află ceasul-floare din Jardin Anglais, cu peste 6 500 de flori – omagiu industriei de ceasuri din Geneva.

 

3. Zona turistică Berner Oberland, cu peisajul spectaculos, compus din piscurile Jungfrau, Monch şi Eiger, lacuri alpine, izvoare montane, flori sălbatice, cea mai înaltă cale ferată din Europa şi staţiuni faimoase, precum Adelboden, Grindelwald şi Interlaken.

 

4. Neuchatel –o așezare frumoasa pe malul lacului, cu clădiri medievale din cărămidă galbenă, descrise de Alexander Dumas ca ”sculptate în unt”. Oraşul este admirat pentru cafenelele culturale şi alte minunăţii.

 

5. Oraşul istoric Brig – cel mai important castel baroc din Elveţia. Regiunea Valais găzduieşte castelele Leuk, Martigny, Monthey si Sierre.

 

 

Vacanţă plăcută!