Obiective turistice - Vatican

Punctul maxim: 75 m

Fus orar: UTC +1

Prefix telefonic: +379

Limba internaţională comună: engleză    

Imnul: www.nationalanthems.info/va.htm

 

Vatican serveşte drept centru spiritual pentru milioane de credincioşi romano-catolici, fiind una dintre cele mai vizitate țări din lume. Acest interes al lumii întregi se datorează faptului că Vatican se află chiar în centrul Romei, iar în spațiul de aproximativ jumătate de kilometru pătrat se găsesc biserici, mănăstiri și muzee, pline de opere de artă unice. Centrul romano-catolicismului, Vatican, este condus de Papa, fiind astfel un stat ecleziastic.

 

1.  Bazilica Sfîntul Petru din Piaţa San Pietro. În interior se pot vedea un număr mare de statui în marmură sau bronz şi cîteva monumente funebre ale unor foşti papi, precum șigrupul sculptural Pietà de Michelangelo – o capodoperă de o frumuseţe impresionantă.

 

2.  Capela Sixtină, cu renumitele picturi murale, ce reprezintă teme din istoria religiei, împărțită în trei mari perioade: prima – de la facerea lumii pînă la primirea celor zece porunci, a doua – de la Moise pînă la naşterea lui Iisus Hristos şi a treia – perioada creştinismului.

 

3.  Bazilica San Giovanni, cea mai veche biserică din oraş, locul unde Papa oficiază slujbele în calitate de Episcop al Romei.

 

4.  Muzeele din oraş, cu numeroase colecţii etrusce şi romane, cu celebre fresce, Galeria Tapiseriilor, hărţi ale Pămîntului (sec. XVI) şi Muzeul Artei Religioase Moderne.

 

Vacanţă plăcută!