Obiective turistice - Emiratele Arabe Unite

Lungimea cordonului litoral: 1 318 km

Punctul maxim: Muntele Djabali Ibir 1 527 m

Fus orar: UTC +4

Prefix telefonic: +971

Limba internaţională comună: engleză, arabă

Imnul: www.nationalanthems.info/ae.htm

 

Abu Dhabi sau Abu Zaby este cel mai mare dintre cele 7 emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite – în sudul Golfului Persic. Agenţiile de turism încep să promoveze EAU ca pe un tărîm senzaţional de contraste. Există şi adevăr în acest clişeu: munţi, plaje, deşerturi, oaze, curse de cămile şi pieţe de beduini, toate îngrămădite într-o zonă relativ mică. Legendarele magazine scutite de taxe vamale sînt umbrite de faptul că nu mai poţi găsi mărfuri cu adevărat ieftine, din cauza inflaţiei mari din Emirate.

 

1.  Cele 200 de insule ale emiratului Abu Dhabi, inclusiv Qarn, Belghilam (aici se împerechează gazelele), Sadiyat şi Abul-Anyadh. Există numeroşi operatori de bărci care oferă excursii din oraş spre aceste insule.

 

2.  Ras al-Khaimah, cu vechiul port ce oferă o vedere spre coastă şi munţii Hajar.

 

3.  Insulele Palmier din Dubai, despre care se spune ca ar fi vizibile de pe lună şi care sînt cele mai mari insule artificiale din lume. Unul intre cele mai mari proiecte realizate vreodată include podurile noi de legătură cu continentul.

 

4.  Terenurile de golf, pe care au loc în mod regulat competiţii internaţionale, Dubai fiind unul dintre liderii destinaţiilor de golf.

 

5.  Excursiile cu maşina prin deşert – se pot închiria maşini, precum şi ghizi. Sînt şi numeroşi operatori care oferă astfel de excursii, cum ar fi Desert Rangers.

 

Vacanţă plăcută!