ÎN AJUNUL ALEGERILOR 2014 VOR FI ORGANIZATE ZILELE DIASPOREI MOLDOVENEȘTI

10.07.2014
Foto: theepochtimes.com

Cetățenii moldoveni din străinătate sînt invitați să participe la Zilele Diasporei, în perioada 28-30 august 2014, la Chișinău. Evenimentul va avea loc la inițiativa prim-ministrului Republicii Moldova și va fi organizat de Guvern, prin intermediul Biroului pentru relații cu diaspora (BRD).

 

Conform unui comunicat al Guvernului, la Zilele Diasporei sînt așteptați să participe mai mult de cinci mii de conaționali din diasporă. În cadrul Zilelor Diasporei vor fi organizate un șir de ateliere instructive, lecții publice, workshop-uri, expoziții, tîrguri, evenimente cultural-artistice, dar și orășele de distracții pentru copii și maturi.

 

Totodată, Guvernul își va deschide larg ușile pentru cetățenii Republicii Moldova pe 28 august, iar miniștrii vor fi gazde pentru vizitatori și vor răspunde la întrebările cetățenilor, pe parcursul a două ore. Pe 29 august, la seminarul de politici publice „Diaspora economică pentru Moldova", tineri din diasporă, alături de funcționari publici, vor elabora politici publice în domeniile: finanțe, pensii și infrastructură. În aceeași zi, cetățenii moldoveni din străinătate sîntașteptați la tîrgul proiectelor destinate diasporei din cadrul instituțiilor publice și internaționale.

 

În ultima zi a evenimentului, pe 30 august, la Complexul Etno-cultural „Vatra" va avea loc Festivalul Diasporei, în cadrul căruia vor fi organizate întreceri sportive „Cupa diasporei", cu participarea echipelor Serviciului Vamal, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Tineretului și Sportului, un tîrg al obiectelor de artizanat, precum și Teatrul Gastronomic „Bucătar fără hotar". La final, toți participanții vor fi invitați la o horă a diasporei.

 

Administrațiile publice locale din 49 de localități, din 25 de raioane au planificat evenimente festive, activități artistice și sportive în cadrul Zilelor Diasporei.

 

Sursa: gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.