ÎN EGIPT DE LA TURIȘTI ESTE PERCEPUT UN NOU IMPOZIT

03.06.2014
Foto: lideruldeopinie.ro

Statul care este vizitat anual de peste 15 milioane de turiști din întreaga lume a decis să introducă un impozit pentru cetățenii străini care vor intra în țară ca turiști. Decizia autorităților din Egipt a fost luată, după ce veniturile provenite din turism au scăzut cu 40 la sută în primul trimestru al anului curent, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2013, fiind ratate venituri în buget de peste 1,3 miliarde de dolari.

 

Începînd din 1 iunie, turiștii care vor veni în Egipt pe cale aeriană vor achita direct în aeroport impozitul impus de Ministerul Turismului în mărime de 7 dolari. Deocamdată, taxele vor fi achitate în aeroporturile din Alexandria, Luxor, Hurghanda și Asyut. În decurs de șase luni, impozitul va fi impus și în aeroportul internațional din orașul Marsa Alam.

 

În vara anului 2013 mulți turiști au fost nevoiți să renunțe la odihna în țara piramidelor, ca urmare a introducerii stării de urgență, ceea ce a afectat imaginea Egiptului ca stațiune turistică.

 

Totodată, reamintim că de la 1 mai 2014, turiștii care călătoresc în Egipt plătesc pentru viză cu 5 dolari mai mult (de la 15 la 20 de dolari). Condițiile de acordare a vizelor în Egipt pentru cetățenii Republicii Moldova pot fi găsite AICI.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.