ÎN FRANȚA VOR INTRA ÎN VIGOARE NOI REGULI PENTRU ȘOFERI

05.10.2012
Foto: point.md

În Franța, la 1 noiembrie, va intra în vigoare o nouă lege care vizează reducerea numărului de accidente rutiere. Acum, fiecare vehicul, în Franța, trebuie să dispună de două seturi pentru stabilirea conținutului de alcool în aerul expirat (etilotest). Noua regulă este valabilă pentru toate vehiculele, inclusiv cele străine. Pentru absența seturilor contravenienții vor fi amendați.

 

Schimbările în regulile de circulație au fost introduse pentru a reduce numărul de accidente rutiere și accidente cauzate de consumul excesiv de alcool. Implicația este că, dacă în fiecare automobil va exista un etilotest, după cîteva pahare de vin sau bere șoferii judicioși își vor testa mai întîi nivelul de alcool și poate că vor decide să nu se așeze la volan. Testul de stabilire a cantității de alcool se recomandă să se efectueze cu cel puțin 40 de minute înainte ca șoferul să pornească mașina. Seturile sînt disponibile în Franța și în alte țări.

 

Turiștii care intenționează să viziteze stațiunile de schi din Franța cu mașina proprie sau cu una închiriată, trebuie să facă rost de rechizitele necesare – odată cu începerea sezonului de iarnă, controalele pe drumurile către stațiunile vor mai frecvente.

 

Sursa: supreski.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.