ÎN LUNA FEBRUARIE, ÎN R. MOLDOVA VA VENI O MISIUNE DE EVALUARE A UE PENTRU A STABILI PERIOADA LIBERALIZĂRII REGIMULUI DE VIZE

14.12.2012
Foto: moldpres.md

În luna februarie a anului viitor, în Republica Moldova va sosi o misiune de evaluare a Uniunii Europene pentru a stabili perioada liberalizării regimului de vize de către UE pentru R. Moldova. Declaraţia a fost făcută astăzi de Premierul Vlad Filat, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Potrivit lui Filat, în cadrul vizitei de la Bruxelles a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni printre care şi cu Cecilia Malmstrom, Comisar European pentru Afaceri Interne. "În cadrul acestei întîlniri, am prezentat primul Raport de implementare a condiţionalităţilor fazei a II-a a Planului de Acţiuni RM-UE privind liberalizarea regimului de vize. Am primit aprecieri pozitive şi urmează ca, în baza acestui raport, o misiune a Uniunii Europene să sosească la Chişinău pentru a stabili perioada liberalizării regimului de vize de către UE pentru Republica Moldova", a spus Filat.

 

Tot în cadrul vizitei de la Bruxelles, Prim-ministrul Vlad Filat şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Catherine Ashton, au semnat Acordul-cadru de participare a Republicii Moldova la misiunile UE de gestionare a crizelor. "Republica Moldova este membră a comunităţii energetice europene, face parte din spaţiul aeronautic comun şi, în urma semnării Acordului de ieri, face parte din politica UE ce ţine de gestionarea crizelor", a opinat Filat.

 

Premierul a menţionat că oficialii europenei, cu care a avut întrevederi la Bruxelles, au apreciat înalt transformările care au loc în RM şi şi-au reiterat susţinerea în procesul de integrare europeană a Moldovei.

Sursa: moldpres.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.