ÎN SRI LANKA A FOST ÎNREGISTRAT UN FOCAR DE FEBRĂ HEMORAGICĂ

22.10.2012
Foto: dtrtv.ru

VIZA.md îndeamnă turiștii moldoveni să nu neglijeze mijloacele de prevenire a febrei hemoragice în timp ce călătoresc în Sri Lanka.

 

În anul 2007, în această țară au fost înregistrate 7332 de cazuri de îmbolnăvire, iar în primele nouă luni ale anului 2012 numărul lor a crescut la 32 360. Se atestă o tendință de accelerare în continuare a răspîndirii virusului – pînă la 5000 de cazuri pe lună, iar eforturile autorităților sanitare locale de a opri epidemia, folosind medicamente moderne, sînt ineficiente, informează turizm.ru.

 

Vă aducem la cunoștință că contactarea acestei infecții periculoase are loc prin mușcătura de țînțar. Atragem atenția turiștilor care vor să plece în Sri Lanka asupra necesității respectării măsurilor de prevenire corespunzătoare.

 

Febra hemoragică cu sindrom renal este o boală virală acută de origine infecțioasă, larg răspîndită în întreaga lume. Aceasta se caracterizează prin intoxicație, febră, manifestări ale diabezei hemoragice (sindrom hemoragic), afectarea rinichilor și a altor organe și sisteme.


Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.