"ÎNCEPÎND CU ANUL 2015 CIRCULAȚIA FORȚEI DE MUNCĂ DIN ȚĂRILE, CARE NU SÎNT MEMBRE ALE UNIUNII VAMALE VA FI LIMITATĂ"

11.03.2013
Foto: itar-tass.com

Aceasta este declaraţia preşedintelui Federației Ruse, făcută recent la întîlnirea cu omologul său ucrainean, Viktor Ianukovici.


„Din anul 2015, circulaţia forței de muncă din alte țări va fi restricționată, cu excepţia ţărilor, care fac parte din Uniunea Vamală. Noi am declarat deja public despre acest lucru", - a menţionat Putin, adăugînd, că regimul preferenţial se va păstra numai pentru ţările din UV.


Evident, că această declarație se referă nemijlocit și la țara noastră.Cel mai mare număr de lucrători migranți din Moldova lucrează, anume, în Federația Rusă. Anterior, Putin avertizase deja autoritățile țărilor, care nu fac parte din Uniunea Vamală despre faptul, că lucrătorii migranți ai ţărilor respective vor fi obligaţi să dea examene la limba rusă, istoria și legislația Rusiei. Acum, se pare, că reprezentanții Uniunii Vamale intenţionează să treacă la măsuri mult mai radicale.


Vă reamintim, că potrivit datelor Organizației Internaționale pentru Migrație, Rusia este cea mai populară destinație în rîndul moldovenilor, care pleacă la muncă. Acolo muncesc aproximativ 200.000 de cetățenii de-ai noștri.

 

Sursa: totul.md
 

Anonymous
dar totusi cei mai multi

Cei mai multi moldoveni lucreaza in tarile vestice si Romania. Ei sunt 500.000.

12 Mar 2013- 03:32 după amiază

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.