ȚĂRILE UNDE CEL MAI PUȚIN VĂ AȘTEPTAȚI SĂ VEDEȚI STAȚIUNI DE SCHI

Foto: tuktuk.ro

"The Telegraph" a descris stațiunile de schi, situate în țările unde cel mai puțin vă așteptați să le întîlniți.

 

Dubai – o pantă de schi sub acoperiș. "Muntele", cu înălțimea de 60 m suprafața de 22 500 de metri pătrați, are cinci pîrtii de diferite categorii de dificultate. Un loc de săniuș și teleferic.

 

Maroc – la doar 45 de mile sud de Marrakech, în Munții Atlas, se află stațiunea Oukaimeden. Stațiunea de schi din Africa este situată la o altitudine de 2600 m.

 

Coreea de Sud – Jong Piong – Mecca asiatică a schiatului. 31 de pante și 15 de teleferice. Half-pipe și rampe snowboard.

 

Australia – pe insula Tasmania sînt două stațiuni de schi – Ben Lomond și Mt Mawson. Există pante și în Kiandr, în New South Wales și Muntele Buller din Victoria.

 

Lesotho. Deoarece Lesotho este situat la o altitudine de peste 1000 de metri, nu este surprinzător faptul că, în această țară se poate practica schiatul. Numai că AfriSki – stațiunea de schi din Lesotho – nu este prea mare și are o capacitate de nu mai mult de 200 de schiori. Complexul este situat la o altitudine de 3322 m în Munții Maloti și este deschis din iulie pînă în august.

 

Liban, numit Elveția din Est. Liban se mîndrește cu 30 km de pante și 46 de teleferice. Cele mai multe dintre pîrtii sînt la doar 1 oră distanță de capitală.

 

Israel – stațiunea de schi Muntele Hermon a fost deschisă doar cîteva luni în urmă. Aceasta este situată pe versantul sud-estic al Muntelui Hermon, între 1640 și 2073 de metri. Aici sînt 14 pîrtii, inclusiv două ”negre”.

 

Afganistan – la o sută de mile la est de Kabul, se află stațiunea de schi Bamiyan. Oaspeții străini sînt foarte puțini, dar, cu toate acestea, afganii nu-și pierd speranța și investesc în proiect.

 

India – Gulmark din statul Jammu și Kashmir este deschis pentru schiori din decembrie pînă în martie. Complexul oferă cel mai înalt teleferic de tip gondolă. Ultima stație a telefericului este situată la o altitudine de 3979 de metri deasupra nivelului mării.

 

Hawaii – insule mai bine cunoscute ca loc minunat pentru surferi, cu toate acestea, aici există, de asemenea, o mică pantă de schi. Muntele Kia este acoperit cu zăpadă în ianuarie și februarie, și, deși aici există oportunități nu prea numeroase, schiorii locali au ocazia să facă sportul preferat acasă.
 

Sursaturizm.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.