127 MILIOANE EURO PENTRU PROIECTE TRANSFRONTALIERE ÎNTRE REPUBLICA MOLDOVA, ROMÂNIA ŞI UCRAINA

21.11.2011

Recent a fost dat startul pentru depunerea cererilor de finanţare a proiectelor prin intermediul Programului Operaţional Comun România–Ucraina–Republica Moldova 2007-2013. Bugetul apelului propunerilor de proiecte este estimat la 127 de milioane de euro.

 

Conform Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului din Romania, care este Autoritatea Comună de Management a Programului Operaţional Comun România–Ucraina–Republica Moldova 2007-2013, pot depune cereri de finanțare a proiectelor autorităţile guvernamentale, asociaţiile obşteşti, instituţiile de învăţămînt superior din Republica Moldova, din judeţele române: Botoşani, Galaţi, Iaşi, Suceava, Tulcea si Vaslui, precum şi din regiunile Odesa şi Cernăuţi din Ucraina.

 

Programul îşi propune crearea unei punţi de legătură între cele trei state partenere, în scopul susţinerii comunităţilor din zonele de frontieră și găsirii unor soluţii comune pentru problemele similare cu care se confruntă acestea.

 

Termenul limită de depunere a proiectelor este 30 ianuarie 2012. Sesiunile de informare pentru această licitaţie de propuneri de proiecte vor avea loc începînd cu data de 28 noiembrie, în cele trei state participante la program. Conform Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Republicii Moldova, sesiunile de informare pentru această licitaţie de propuneri de proiecte vor avea loc la:
Bălţi – 29 noiembrie 2011
Edineţ – 30 noiembrie 2011
Chişinău – 5 decembrie 2011
Ştefan Vodă – 8 decembrie 2011
Cahul – 9 decembrie 2011
Soroca – 16 decembrie 2011

 

Înainte ca cererile de finanțare a proiectelor să fie depuse, beneficiarii trebuie să consulte Ghidurile Solicitanţilor la adresele de internet: https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do =publi. welcome sau http://www.ro-ua-md.net.

 

Sursa: Pagina oficială a programului

 


 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.