15 COPII DIN RUSIA AU REFUZAT PARTICIPAREA LA PROGRAMUL DOR

08.08.2014
Foto: facebook.com

Reieșind din situația dintre Rusia și Ucraina, 15 copii din Rusia au refuzat participarea la Programul DOR.

 

Despre aceasta anunță reprezentanții diasporei moldovenești cu referire la Biroul pentru Relații cu Diaspora. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare membrii diasporei sînt invitați să propună pentru acest program, copii cu vîrsta cuprinsă între 12-17 ani, care sînt deja sau vor fi în perioada taberei în Republica Moldova.

 

Locurile libere menționate sînt scutite de taxa de participare.

 

Reamintim că Programul DOR este la a doua ediție de la lansare și se va desfășura în perioada 20-28 august 2014. Acesta presupune organizarea unei tabere de vară cu participarea tinerilor moldoveni de peste hotare. Scopul este consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor din diasporă cu țara de baștină, prin activități practice.

 

Copiii vor participa la diverse ateliere în cadrul cărora vor cunoaște mai multe lucruri despre bucătăria tradițională, meșteșugărit, instrumente naționale etc. Vor fi organizate activități de grup, studierea istoriei, limbii, și vor merge în mai multe locuri de importanță istorică din țară.

 

Lista numărului total de copii și țările din care provin: Republica Moldova - 37 copii; Italia - 21 copii; Portugalia - 19 copii; Grecia - 5 copii; România - 2 copii; Irlanda - 2 copii; Kazahstan - 1 copil; Canada - 1 copil; Spania - 1 copil.

 

Unii participanți vor beneficia de burse sociale oferite de către Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD), care este și organizatorul taberei. Aceștia provin din familii social vulnerabile sau nu pot asigura taxa de participare.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.