DIASPORA: 104 COPII VOR PARTICIPA LA PROGRAMUL DOR 2014 DINTRE CARE 37 PARTICIPANȚI SÎNT DIN R. MOLDOVA

30.04.2014
Foto: facebook.com

104 copii din zece țări au fost selectați să participe la Programul DOR 2014. În perioada decembrie - martie 2014, 118 copii au depus dosarele de participare la tabăra de vară DOR 2014. Astfel, comisia de evaluare a selectat 63 de fete și 41 de băieți.

 

Lista numărului total de copii și țările din care provin: Republica Moldova - 37 copii; Italia - 21 copii; Portugalia - 19 copii; Rusia - 15 copii; Grecia - 5 copii; România - 2 copii; Irlanda - 2 copii; Kazahstan - 1 copil; Canada - 1 copil; Spania - 1 copil.

 

45 dintre participanți vor beneficia de burse sociale oferite de către Biroul pentru relații cu diaspora (BRD), care este și organizatorul taberei. Aceștia provin din familii social vulnerabile sau nu pot asigura taxa de participare. 37 dintre bursieri sînt din țări precum Rusia, Italia, Kazahstan, Portugalia, Canada, Grecia și doar opt dintre aceștia sînt din Republica Moldova.

 

Una dintre condițiile de participare la programul DOR, a fost realizarea de către candidați a unor acțiuni de promovare a Republicii Moldova. Cei 104 copii au fost selectați pentru a participa la tabăra DOR 2014 de către o comisie formată din reprezentanți ai instituțiilor publice centrale și ai diasporei.

 

Programul DOR este la a doua ediție de la lansare și se va desfășura în perioada 21-27 august 2014. Acesta presupune organizarea unei tabere de vară cu participarea tinerilor moldoveni de peste hotare. Scopul este consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor din diasporă cu țara de baștină, prin activități practice.

 

Copiii vor participa la diverse ateliere în cadrul cărora vor cunoaște mai multe lucruri despre bucătăria tradițională, meșteșugărit, instrumente naționale etc. Vor fi organizate activități de grup, studierea istoriei, limbii, și vor merge în mai multe locuri de importanță istorică din țară.

 

 

Sursa: gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.