5 CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN LUME

Foto: yuppy.ro

Restaurantele sînt cea mai profitabilă afacere, aflîndu-se la același nivel cu comercializarea petrolului, imobilului și aurului. Oamenii cheltuiesc 1000 de miliarde de dolari (sau, mai degrabă – 1,5-2 trilioane de dolari pe an) pentru a lua masa în restaurante. Cea mai mare parte a banilor este concentrată în SUA, iar cea mai mică – în Europa și Asia. Pentru întocmirea clasamentului celor mai scumpe restaurante, au fost luate 25 de orașe din afara Statelor Unite și a fost efectuat un studiu cu ajutorul unui serviciu special.

 

Sumele care vor fi anunțate mai jos sînt fie prețul mediu al unei mese pentru o singură persoană, fie prețul fix specificat în meniu.


De remarcat că, nota de plată pentru cină trebuie să includă o băutură nealcoolică și bacșișul.

 

Locul 1. Aragawa din Tokyo. Restaurantul este într-adevăr demn de titlul de cel mai scump restaurant. Prețul fripturii în acest local este de $ 368. Pentru a mînca aici, trebuie să îmbrăcați un costum de afaceri scump, să luați o grămadă de carduri de credit și de numerar.

 

Locul 2. Alain Ducasse au Plaza Athénée din Paris. Loc stilat și elegant, astfel de restaurante sînt vizitate pentru a întîlni oameni și a fi văzut. Mîncăruri frumos decorate vor fi disponibile la prețul de $ 231.

 

Locul 3. Gordon Ramsay din Londra. Un bucătar britanic a deschis restaurantul și l-a numit în cinstea… sa. Localul funcționează din anul 1998 și a devenit imediat unul dintre cele mai bune de acest gen, dar, respectiv, și costisitoare. Prețul cinei este de $ 183.

 

Locul 4. Acquarello din München. Fără îndoială, aceasta este cel mai bun restaurant italian din München și unul dintre cele mai bune din lume. Datorită rețetelor sale îndrăznețe și bunei localizări, el poate atrage cu ușurință clienți bogați. Cina pentru o persoană costă aici $ 125.

 

Locul 5. Alberto Ciarla din Roma. Acest restaurant nu este doar unul de cost-eficient, ci și o parte a culturii Romei. El este proiectat în stilul glamour din anii 1970, iar mîncarea este mai mult decît impresionantă... Pentru a simți gustul acestei plăceri, aveți nevoie de doar $ 113.

 

 

Sursatoprekord.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.