5 ORAŞE EUROPENE ÎN CARE POŢI TRĂI BINE ȘI PE BANI PUŢINI

21.04.2015
5 oraşe europene în care poţi trăi bine și pe bani puţini
 

Fie că ai de gînd să te muţi, fie că urmează să pleci într-o vacanţă mai lungă şi ai nevoie de o destinaţie pe cît de frumoasă, pe atît de accesibilă, trebuie să ştii care sunt oraşele din Europa în care poţi trăi pe bani puţini. Acest lucru nu este tocmai uşor, capitalele europene fiind întotdeauna printre primele în topurile mondiale ale traiului scump. Chiar şi aşa unele capitale şi oraşe europene mari sînt mai ieftine decît piperatele Paris, Londra sau Amsterdam, se arată într-un material realizat de site-ul ghiduri-turistice.info


Ljubljana (regim fără vize)

 

Atît capitala Ljubljana, cît şi ţara Slovenia sunt destinaţii mai puţin frecventate de turiştii europeni. Chiar şi aşa cele două au foarte multe de oferit în materie de obiective turistice, peisaje de vis, cultură şi istorie bogate. Tocmai din acest motiv, Ljubljana este un oraş ieftin pentru vacanţă, este un oraş liniştit, iar tarifele hostelurilor încep de la 10 euro/noapte.

Ljubljana

 

Catania (regim fără vize)

 

Capitala distracţiei din Sicilia este un loc cît se poate de surprinzător. Localizarea sa facilitează accesul la produse proaspete în pieţe, astfel că mîncarea este mult mai ieftină decît în restul oraşelor continentale. În plus, te poţi caza la hostel, cu aceeaşi menţiune ca în cazul Barcelonei, să rezervi din timp, mai ales dacă te vei afla în Catania în perioada mai-august.

Catania


Barcelona (regim fără vize)


Barcelona este un oraş mai puţin pretenţios financiar decât Paris sau Roma, însă nu este nici foarte ieftin. Pentru un buget mediu poţi găsi un loc într-unul din numeroasele sale hosteluri, unde cu siguranţă îţi vei face şi o mulţime de prieteni din întreaga lume. Rezervă-ţi cazarea înainte de începerea sezonului de vacanţe pentru a prinde cel mai bun preţ.

Barcelon


Praga (regim fără vize)


Taverne, berării, alei pietruite şi un aer gotic fermecător, aşa te întâmpină Praga. Oraşul ceh este şi unul dintre cele mai accesibile din Europa, cu mâncare pe stradă la 1 euro şi o halbă de jumătate de litru de bere cu 75 cenţi. În plus, cazarea la hostel începe de la 9 euro/noapte!

Praga


Budapesta (regim fără vize)


Una dintre cele mai ieftine capitale europene, Budapesta atrage numeroşi turişti, însă nu este o destinaţie de top, deoarece foarte puţini ştiu că ascunde o mulţime de atracţii, dar şi o cultură gastronomică impresionantă. Cu baruri şi grădini deschise în clădiri abandonate, Szeiget Festival şi o mulţime de hosteluri, nu mai este nicio îndoială că Budapesta are ceva de oferit pentru fiecare.

Budapesta

 

REAMINTIM că cetăţenii Republicii Moldova, care deţin paşapoarte biometrice, pot călători fără vize , pe termen scurt (90 de zile de aflare timp de 6 luni).


Regimul fără vize NU OFERĂ DREPTUL la: ANGAJAREA ÎN CÎMPUL MUNCII, MIGRAŢIE, ÎNTREGIREA FAMILIEI, STUDII (peste 90 de zile).Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre regimul fără vize pentru cetăţenii moldoveni pot fi aflate la următoarea adresă: ÎN EUROPA FĂRĂ VIZE.

Deţinătorii paşapoartelor simple au nevoie în continuare de vize!

 

Sursa: stirilocale.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.