8100 DE MOLDOVENI CU PAȘAPOARTE BIOMETRICE AU MERS ÎN UE

06.05.2014
Foto: adevarul.ro

Peste 8100 de moldoveni deținători de pașapoarte biometrice au mers în Uniunea Europeană în prima săptămînă de la anularea regimului de vize pentru Republica Moldova.

 


Astfel, circa 2500 de moldoveni au ieșit din țară prin punctele de trecere de la frontiera moldo-română și Aeroportul Internațional Chișinău. Într-un comunicat al Poliției de Frontieră se precizează că cetățenii au prezentat la controlul documentelor doar pașapoartele biometrice.

 


Cei mai mulți moldoveni au ales să meargă în Uniunea Europeană prin punctul de trecere Leușeni. Aici, polițiștii de frontieră au înregistrat un număr total de 3.122 cetățeni moldoveni care s-au legitimat în baza pașapoartelor biometrice, dintre care 1089 cu pașapoarte noi. Un alt punct de trecere solicitat a fost Aeroportul din capitală, fiind autorizată ieșirea din țară a 1.405 moldoveni, dintre care 486 au traversat pentru prima dată frontiera în baza pașaportului biometric. Alți 1315 moldoveni cu pașapoarte biometrice au fost consemnați în punctul de trecere Costești.

 


În prima săptămînă de cînd cetățenii moldoveni pot circula liber în UE, Poliția de Frontieră nu a primit nicio informație de la colegii români privind neautorizarea intrării în UE a cetățenilor moldoveni. 

 

 

Portalul VIZA.md invită călătorii moldoveni să participe la noul SONDAJ despre experiența călătoriilor în Europa fără vize.

 

Sursa: Noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.