ACORD ÎNTRE STATELE UE PRIVIND LINIILE GENERALE ALE NOULUI PACT BUGETAR

13.01.2012
Foto: europarl.europa.eu

Statele europene au ajuns la un acord, joi seara, asupra liniilor generale ale noului pact bugetar menit să consolideze disciplina bugetară în zona euro, anunţă negociatorii. "Există un acord asupra liniilor generale", a declarat unul dintre negociatori.


Un text elaborat pe baza acestui acord va fi prezentat cu ocazia reuniunii miniştrilor de Finanţe din ţările UE, la sfîrşitul lunii ianuarie.


"Am avansat bine astăzi. Se poate spune că există un acord de principiu al tuturor participanţilor", a declarat un alt negociator.


"Există însă cîteva puncte de litigiu care trebuie rezolvate. Este vorba în principal de rolul exact care va fi conferit Comisiei Europene pentru a supraveghea obligativitatea introducerii «regulilor de aur» în constituţiile ţărilor sau în alte texte de lege echivalente", adaugă o sursă diplomatică.


Discuţiile tehnice au avut loc de la sfîrşitul lunii decembrie pentru elaborarea noului pact bugetar, decis ca principiu în cursul summitului european.


La negocieri au participat funcţionari de rang înalt ai tuturor statelor europene, inclusiv reprezentanţi ai Marii Britanii, care a refuzat semnarea pactului bugetar.


Sursa: mediafax.ro
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.