ACTIVITATEA DE CARITATE ESTE UNA DINTRE MODALITĂŢILE PRIN CARE DIASPORA MOLDOVENEASCĂ CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA MOLDOVEI (FOTO)

20.05.2014
Foto: gov.md

Moldoveni din Marea Britanie au stabilit legături de colaborare cu organizații de caritate engleze, active în Republica Moldova, în cadrul primului Forum moldo-britanic de caritate.

 

Evenimentul a avut și scopul de a încuraja cetățenii Republicii Moldova din Marea Britanie de a se implica în acțiuni și inițiative de caritate. Forumul, care a avut loc pe 12 mai la Londra, a fost organizat de membrii Asociației moldo-britanice pentru cultură și dezvoltare VATRA, în colaborare cu organizațiile de caritate Child Aid www.chaildaidrr.org și MAD AID UK  www.mad-aid.org.uk.

 

Potrivit Tamarei Șchiopu, membru-fondator al Asociației VATRA, ”efortul englezilor în Moldova, prin intermediul organizațiilor de caritate, este unul absolut fenomenal. Există proiecte pentru susținerea celor mai vulnerabili, fie de la țară, fie din orfelinate sau spitale. Sînt proiecte chiar și pentru  drumuri, școli muzicale sau stații de pompieri. Diversitatea lor este cu adevărat uimitoare.”

 

”Pentru noi, lucrul în parteneriat înseamnă cheia spre success”, a afirmat Fiona Oliver, de la Hope and Homes for Children. De aceeași părere este și Richard  Norton, de la Child Aid: ”Vocea noastră va fi mai puternică dacă vom colabora și vom aduna  mijloacele necesare, împreună.”

 

Particpanții la Forum au venit cu soluții la problemele pe care le întîmpină în Moldova și au decis să dezvolte o platformă de comunicare on-line, să obțină un acord guvernamental care ar facilita trecerea frontierei Republicii Moldova a transporturilor cu ajutor umanitar, să creeze un Consorțiu pentru adunarea de fonduri.

 

Evenimentul s-a încheiat cu o recepție în cinstea Carității, la care au fost invitați moldoveni din Marea Britanie.

 


Sursa:gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.