AMBASADA SUA: VIZELE SÎNT ELIBERATE CU ÎNTÎRZIERI MINIME

18.08.2014
Foto: alinaghenciu.com

La Biroul Afacerilor Consulare al Departamentului de Stat al SUA pare să fi fost rezolvate problemele cu vizele pentru străini. Potrivit informaţiei plasate pe site-ul Ambasadei Americane, vizele sînt eliberate cu întîrzieri minime.

 

"Am făcut progrese semnificative și deja am eliberat cea mai mare parte a vizelor neimigranţionale, procesul de prelucrare a cărora a fost amînat, din cauza unor probleme tehnice. Lucrăm asupra faptului ca baza consulară consolidată de date să înceapă să funcționeze în mod normal", au comunicat responsabili de la ambasadă.

 

Vă reamintim căla sfîrșitul lunii iulie SUA au suspendat eliberarea vizelor în întreaga lume, din cauza problemelor tehnice cu sistemul de eliberare a pașapoartelor și vizelor. În perioada de timp, cît Biroul de Afaceri Consulare a Departamentul de Stat al SUA şi-a rezolvat problemele, moldovenii, care îşi planificaseră o excursie în Statele Unite, puteau alege: să le fie întors pașaportul fără viză sau în cazul în care călătoria era urgentă, să contacteze misiunea diplomatică cu cererea de a i se perfecta de urgenţă viza.

 

În prezent, prioritate la luarea deciziilor cu privire la cererile de viză au în continuare nu vizele de imigrare, ci vizele urgente. "ÎN TOATE CELELALTE CAZURI, vizele se eliberează cu întîrziere minimă", se spune în avizul ambasadei.
 

 

Sursa: usembassy.gov


 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.