ARGENTINA BOICOTEAZĂ JOCURILE OLIMPICE DE LA LONDRA

25.07.2012
Foto: mignews.com.ua

Preşedintele Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a refuzat să plece la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.
Nici membrii Guvernului de la Buenos Aires nu vor fi prezenţi la JO, din cauza escaladării tensiunii dintre Argentina şi Marea Britanie în legătură cu Insulele Falkland, pe care le pretind ambele ţări.


Totodată, MAE de la Londra a declarat că actuala Olimpiadă va întruni un număr record de şefi de state din întreaga istorie. Cea de-a XXX-a ediţie a Jocurilor Olimpice va avea loc în perioada 27 iulie – 12 august.


Argentina afirmă că, acum 30 de ani, Marea Britanie a ocupat Insulele Falkland. Londra respinge acuzaţiile şi face referire la opinia locuitorilor insulei. Astfel, majoritatea absolută din cei 3000 de insulari se pronunţă pentru menţinerea suveranităţii britanice asupra insulelor. La rîndul său, Argentina afirmă că populaţia locală nu deţine dreptul exclusiv de a decide soarta insulelor. În anul 2013, în Insulele Falkland va fi organizat un referendum privind suveranitatea teritoriului.
 

Sursa: rosbalt.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.