ATENȚIE! NOI CONDIȚII DE INTRARE ÎN R.MOLDOVA. CE TREBUIE SĂ ȘTII

29.11.2021

 

 

Începînd cu 28 noiembrie au fost instituite noi restricții de circulație la trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, notează Noi.md.
Măsurile au fost instituite de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în legătură cu apariția noii tulpini B.1.1.529 – Omicron – a coronavirusului.


Astfel, din 28 noiembrie se interzice accesul pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor care, în ultimele 14 zile, au călătorit în Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malawi.
Totodată, cetățenii Republicii Moldova care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și care, în ultimele 14 zile, au călătorit în Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini sau Malawi vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de carantină de 14 zile, în locurile declarate. Regimul de carantină se va aplica inclusiv pentru cei care au fost vaccinați sau care au suportat boala.

Persoanele care se află în regim de carantină pot întrerupe acest regim după a 7- a zi, dacă efectuează un test PCR COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ.


Pentru cetățenii moldoveni reveniți în R.Moldova, care călătoresc din alte țări decît cele enumerate mai sus, rămîn în vigoare vechile prevederi.

Astfel, traversarea frontierei pe sensul de intrare în Republica Moldova se permite fără restricții în una din următoarele condiții:

- prezentarea certificatului de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare;

- prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

- prezentarea concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au suportat COVID-19.

Persoanele care nu prezintă condițiile stipulate mai sus sînt obligate să respecte regimul de autoizolare cu o durată de 14 zile.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.