AU FOST ACTUALIZATE CONDIȚIILE DE CĂLĂTORIE ÎN GRECIA

11.02.2022

 

 

Conform ultimei actualizări a condițiilor de călătorie în Grecia, valabile din 7 februrie curent și pînă la 21 februarie, cetățenii moldoveni se regăsesc în lista persoanelor care pot călători în Grecia, inclusiv în scop turistic.


Astfel, pentru toți cetățenii care sosesc în Republica Elenă este obligatorie completarea formularului de localizare a pasagerilor (PLF) nu mai tîrziu de ziua precedentă înainte de intrarea în țară. Familiile pot trimite un formular comun e-PLF. Formularul poate fi găsit aici. Informațiile de contact detaliate ale companiilor aeriene sunt furnizate pe site-ul aia.gr.


Intrarea călătorilor din statele membre ale Uniunii Europene (UE) și Acordul Schengen, precum și cele 33 de țări din afara UE care au aderat la Sistemul Digital de certificare COVID al UE, printre care și R.Moldova este permisă cu demonstrarea unui certificat digital european COVID-19, aceasta însemnînd unul din următoarele documente:


1. Certificat de vaccinare: cel puțin 14 zile de la vaccinarea împotriva COVID-19 și nu mai mult de 9 luni de la finalizarea vaccinaării de bază sau fără limită de timp pentru călătorii care au primit și doza de rapel.

Certificatul european digital de vaccinare trebuie sa conțină numele persoanei, așa cum este menționat în pașaport, tipul vaccinului administrat, numărul de doze și data aplicării; sau


2. Certificat de recuperare după boală. Certificatul european digital de recuperare după boală, eliberat la 14 zile după primul test pozitiv și valabilitatea acestuia durează pînă la 180 de zile.

Posesorii certificatului de vaccinare și certificatului de recuperare după boală nu sînt obligați să prezinte un test negativ de coronavirus COVID-19.

 

3. Rezultatul negativ al unui test de laborator PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare. (rezultatul fiind emis de un laborator acreditat, în una din limbi: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă,) sau, 4. rezultatul negativ al unui test rapid antigen, efectuat cu cel mult 24 ore înainte de plecare.

 

Prezentarea testului PCR negativ COVID -19 sau testului rapid negativ este obligatorie pentru categoria de călători care nu dețin certificat de vaccinare sau de recuperare după boală.

 

Suplimentar, la punctele de trecere a frontierei pot avea loc testări aleatorii. Dacă rezultatul testului este pozitiv, persoana va fi plasată în carantină pentru 5 zile (după 5 zile, în caz de continuare a simptomelor carantina se prelungește pana la dispariția completă a acestora).

De asemenea, pentru călătorii în Republica Elenă, recomandabil este efectuarea testelor repetate în a doua și a patra zi de la sosirea în țară. Intrarea vizitatorilor în țară nu presupune includerea lor în procesul de vaccinare. Cu toate acestea, prezentarea unui certificat de vaccinare facilitează semnificativ procedurile la sosire.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.