AU FOST DESEMNATE CELE MAI BUNE ŞI CELE MAI RELE PLAJE DIN EUROPA

 

Cipru, Croaţia, Malta şi Grecia – iată ţările care, potrivit Agenţiei Europene de Mediu (EEA) şi Comisiei Europene, se află în topul ţărilor europene cu cea mai curată apă pe plaje. După cum se menţionează în raportul anual ale organizaţiilor respective, circa 90% din plajele din aceste ţări corespund celor mai rigide standarde privind calitatea apei, scrie tourprom.ru.


Majoritatea plajelor din ţările date s-au ales cu calificativul “excelent” din partea specialiştilor EEA, care au evaluat peste 20 de mii de obiective acvatice. Potrivit raportului, peste 92 la sută din plajele europene sînt acceptabile pentru scăldat, acest indicator fiind anul curent cu 3,5% mai mare faţă de anul precedent.


Cei mai mici indicatori privind parametrii calităţii apei (standardele calităţii apei pentru scăldat în Europa au fost elaborate în 2006) au fost înregistrate de plajele din Olanda, Bulgaria, Letonia, Luxemburg şi Belgia. De menţionat, totodată, că doar 80 la sută din plajele Italiei, Spaniei şi Portugaliei corespund standardelor în vigoare.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.