AU FOST NUMITE CELE MAI BUNE SERVICII DE TAXI DIN LUME, ÎN OPINIA TURIȘTILOR

Foto: Viza.md

Mulți turiști, în timpul călătoriei, preferă să se deplaseze prin oraș cu taxiul. E mai rapid, mai sigur, și, desigur, mai confortabil.

 

Serviciul online de rezervare a camerelor de hotel Hotels.com, pentru al cincilea an consecutiv, desfășoară o anchetă, încercînd să afle în care oraș totuși se prestează cele mai bune servicii de taxi din lume. Sondajul a fost realizat în șapte categorii: curățenia, cunoașterea locului, calitatea șofatului, atitudinea șoferului de taxi, securitatea, accesibilitatea și prețul.

 

În cinci dintre aceste categorii conduc cu siguranță renumitele taxiuri negre din Londra, care au primit 11% din voturi. Acestea sînt urmate de taxiurile din New York cu 6,4% din voturi, iar pe locul al treilea – taxiurile din Tokyo cu 5,6% din voturi.

 

Taxiurile londoneze li s-au părut turiștilor cele mai curate și sigure, iar șoferii se deosebesc prin atitudinea prietenoasă, cunoașterea traseului și calitatea conducerii automobilului. Această imagine o strică un pic prețurile, pe care turiștii le-au considerat cele mai dezavantajoase. Taxiurile galbene din New York, în acest sens, s-au dovedit a fi cele mai accesibile, deși la acest capitol cedează celor din Bangkok.

 

În lista primelor cinci au intrat, de asemenea, Shanghai și Bangkok. De remarcat că taxiurile din Moscova, în top cinci, nu au fost incluse.

 

Sondajul a stabilit, de asemenea, ocupațiile pe care le preferă turiștii pentru a scurta timpul în timp ce călătoresc în taxi. Mai mult de jumătate din toți respondenții (56%) în taxi își împlineau somnul, dar 19% dintre respondenți au recunoscut că în timpul călătoriei își corectau coafura sau machiajul. Un sfert din respondenți (26%) s-au sărutat cel puțin o dată pe bancheta din spate. Călătorii ruși ca întotdeauna s-au distins: în taxi, de cele mai dese ori, ei vorbesc la telefon, scriu mesaje SMS și trimit scrisori electronice.

 

Prezintă interes lista celor mai ciudate obiecte pe care turiștii le-au uitat în taxiuri. Cu toate acestea, cu o pereche de pantofi sau cu un pește crud e puțin probabil să uimești pe cineva, dar un pasager rus a reușit să-și uite în taxi ... harpa.

 

Criteriul principal în serviciile de taxi turiștii îl consideră siguranța, pentru care poate fi neglijată cunoașterea traseului de către conducătorul auto și chiar prețul avantajos.

 

Cele mai costisitoare sînt serviciile de taxi din Australia, iar cele mai ieftine – în Italia. În Rusia, 69% dintre respondenți au recunoscut că cheltuiesc pe călătoriile cu taxiul peste 500-1250 de ruble pe lună.

 

S-a dovedit, de asemenea, că majoritatea cetățenilor ruși preferă să nu ia un taxi, dar în străinătate o fac mult mai des decît acasă.


Sursa: km.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.