AU FOST NUMITE CELE MAI NEOBIŞNUITE MUZEE CULINARE DIN LUME. VEZI AICI CARE SUNT ELE!

04.05.2012
Foto: hurriyetdailynews.com

Site-ul Skyscanner.net a publicat un clasament al celor mai neobişnuite muzee culinare din lume.


1. Muzeul Tăiţeilor din Japonia. Acesta a fost deschis de cel mai mare producător japonez de tăiţei – Nissin Foods, cu ocazia celebrării a 50 de ani de la fondare.


2. Muzeul Cartofului din Idaho (SUA). Muzeul găzduieşte un şir de expoziţii mai puţin obişnuite ale preparatelor din cartofi, printre exponate se găsesc şi cele mai mari chipsuri din lume, diametrul acestora fiind de 25 de țoli.


3. Muzeul cîrnaților condimentați din Berlin. Aici se adună amatorii de cîrnați curry. În muzeu este expusă o varietate largă de condimente cu care pot fi preparaţi cîrnații prăjiţi. Baza sosurilor pentru acestea o constituie pasta de tomate şi condimentul carry, însă la acestea se adaugă o mulţime de alte ingrediente.


4. Muzeul conservelor SPAM din Austin, Texas. Expoziţiile acestuia sînt dedicate conservelor din carne, produse de compania Hormel Foods Corporation începînd din anul 1937. Deşi calitatea acestora lăsa mult de dorit, în trecut conservele acestei mărci se bucurau de o mare popularitate în SUA. În muzeu, pe o suprafaţă de 16 500 ft² este prezentată întreaga istorie a produselor SPAM şi expuse cele mai rare exemplare ale acesteia. Vizitatorii pot să se antreneze în pregătirea conservelor din carne sau să-şi procure o mascotă care să-i scape de senzaţia de foame – o figurină mică a unui porc.


5. Oraşul olandez Alkmaar este celebru în întreaga lume datorită Muzeului Caşcavalului, situat aici. Acesta se află în apropierea pieţei de caşcaval, unde amatorii acestui aliment pot urmări activitatea meşterilor experimentaţi în producerea caşcavalului. Ambalajul special de carton, în care este comercializat produsul, îi păstrează prospeţimea şi aroma unică timp îndelungat.


6. Exponatele Muzeului Marţipanului din Ungaria pot fi nu doar admirate şi atinse, dar şi gustate. Muzeul cuprinde statui din marţipan, tablouri, desenate cu acesta, dar şi multe altele.

 

Pe glob există şi alte muzee culinare, cum ar fi:
Muzeul ciupercilor din Valea Loarei (Franţa), unde pot fi văzute şi gustate multe soiuri mai puţin obişnuite de ciuperci.
Muzeul muştarului din Wisconsin, unde sînt prezentate 5000 de borcănaşe, sticluţe, butoaie şi alte recipiente cu muştar.
Muzeul uleiului de măsline din Italia, vizitatorii căruia se pot plimba prin grădina arborilor de măslin sau pot face o excursie la uzina unde se fabrică uleiul de măsline.

 

Sursa: antalyatoday.ru

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.